Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

«Χαιρετισμός ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς»


Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2017-2018, θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχές για μία καλή και γόνιμη χρονιά.
 Το σχολείο αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα της πνευματικής ζωής της κοινωνίας. Η ψυχή του σχολείου είναι οι εκπαιδευτικοί. Οι εργάτες αυτοί της παιδείας είναι τα πρόσωπα εκείνα που θα μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τις γνώσεις, θα τους καλλιεργήσουν την κρίση, τη φιλαναγνωσία, τη φιλομάθεια, την αγάπη στη δημιουργική εργασία, την αισιοδοξία, την καρτερία, τη μαχητικότητα, την απόκτηση καλών συνηθειών και κοινωνικών αρετών, φροντίζοντας για την προαγωγή της κοινωνίας και του πολιτισμού.
Παράλληλα, οι μαθητές είναι οι αποδέκτες των γνώσεων, των καλών συνηθειών και αρετών που παρέχονται μέσω της αγωγής και αυτοί που θα αναπτύξουν τις ικανότητες, δεξιότητες και κλίσεις τους, προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Αρωγοί και συμπαραστάτες σ’ αυτή τους την προσπάθεια είναι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις μορφωτικές, κοινωνικές και ψυχολογικές ανάγκες τους.
Εύχομαι και πάλι, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.


                                                                                    Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
                                                                                                          Π.Ε. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.